Flygplansvrak hittat i Östersjön

Kustbevakningen hittade på torsdagen det flygplan som störtade i Östersjön söder om Trelleborg i måndags. Nu inleds arbetet med att bärga flygplanet och kropparna efter de tre personer som omkom vid olyckan.

Planet var på väg från Berlin till Borås när det plötsligt störtade i Östersjön. Det var inför en planerad mellanlandning på Sturup planet plötsligt tappade höjd och försvann från radarn. Sedan dess har Kustbevakningen sökt efter flygplanskroppen.

När sportplanet nu har hittats inleds en omfattande undersökning för att klarlägga haveriorsaken. Undersökningen kan bli komplicerad bland annat på grund av att planet inte var utrustat med en så kallad svart låda.

– Det finns en mindre datorenhet som registrerar vissa motorvärden och parametrar men vi vet inte hur skicket är, säger Stefan Christensen, utredningschef på Statens haverikommission.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".