Många synpunkter på årets översvämningar

Nu vill Länsstyrelsen veta om Sydkraft och Sydvatten hade kunnat göra något annorlunda för att förhindra översvärmningarna runt Ringsjön och Rönne Å tidigare i år.
- Vad vi vill ha reda på är om det finns de inom verksamheten som tycker att man bör ändra vissa villkor eller om det finns synpunkter på hur liknande situationer ska kunna undvikas i framtiden, säger Magnus Berg som är jurist på Länsstyrelsens Miljöenhet. Länsstyrelsen har efter översvärmningarna fått in många synpunkter från husägare som drabbades. Att både Sydkraft och Sydvatten följde de vattendomar som finns utgår man ifrån och Länsstyrelsen har i nuläget inga indikationer på att de vattendomar som reglerar avrinningen från Ringsjön och Rönne Å skulle vara felaktiga. På Länsstyrelsen tror man att det var den kraftiga nederbörden under en lång period som tillsammans med det faktum att det var tjäle i jorden gjorde att översvärmningarna blev så omfattande.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".