Höger-vänsterbråk i Sverigedemokraterna

Enligt en av Sverigedemokraterna i Ystad så finns det motsättningar mellan höger- och vänsterfalanger inom partiet. Lars Rosenberg stod som nummer två på listan till fullmäktigevalet, men blev nedpetad på grund av att två andra fick fler personvalsröster.

Han misstänker att hans åsikter kan ha gjort att folk röstade bort honom, men han har också begärt en omräkning av rösterna.

– Jag tycker att det är konstigt att jag fick lika många personvalsröster som i valet 2002, nämligen 25 stycken, säger Lars Rosenberg (sd).

Länsstyrelsen har nu räknat Lars Rosenbergs röster utan att hitta några nya. Därför kommer man inte att räkna om alla Sverigedemokraternas röster. Visserligen har Valprövningsnämnden i Stockholm det sista ordet. Men det är inte troligt att de har en annan uppfattning, säger man på länsstyrelsen.

Men det är inte bara en felräkning som Rosenberg misstänker. Hans politiska åsikter ligger långt till vänster, något som skulle kunna göra att hans partikamrater har röstat bort honom.

Att det skulle finnas uppdelningar i, och motsättningar mellan, höger och vänster inom Sverigedemokraterna förnekar partiets förstanamn.

– Det är inga större motsättningar, säger Jan-Åke Isaksson.

Men Lars Rosenberg håller inte med.

– Det finns folk från yttersta vänstern till yttersta högern i vårt parti, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".