Olika bud för Flygbåtsterminalens framtid

I förmiddags gick tiden ut för att lägga anbud på Scandlines gamla flygbåtsterminal i Köpenhamn. Sex stycken anbud har kommit in.
Niels-Erik Hansen är rådgivare på det företag som anlitats av Scandlines för att sköta anbudsförfarandet. Han berättar vad budgivarna vill göra med flygbåtsterminalens lokaler som stått tomma sedan båttrafiken upphörde. - Någon vill använda lokalen för kulturevenemang, någon annan vill göra ett showrum för sitt företag, det finns också intresse för att öppna restaurang för att göra något publikorienterat utåt hamnen. Niels-Erik Hansen räknar med att det tar några veckor innan Scandlines i samråd med kommunen tar ställning till vilket bud som är intressantast. Det är inte nödvändigtvis den som bjuder högst som får köpa de 1300 kvadratmeter stora terminalbyggnaderna, utan verksamheten måste dessutom passa det som kommunen vill ha i området. Det är till exempel inte tal om att det blir nattklubb i den gamla terminalen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".