Många brott begångna i Skåne

Det var en ovanligt stökig lördagsnatt i Skåne. Många greps för misshandel, bråk och fylla.

En normal lördagsnatt får skånepolisen in cirka 600 ärenden, men natten till lördag hanterade polisen drygt åttahundra ärenden. Och hela 65 av de var för misshandel, bråk och fylla - 53 stycken högprioriterades. Vad den ovanligt stora mängden ärenden beror på vet polisen inte. Men kanske har det att göra med att det är ovanligt varmt ute för att vara oktober och många människor rör sig ute.

I Oxie kallades polis till en fest där ett 40-tal ungdomar slogs, och där blev de kvar i hela fem timmar, för att inte bråket skulle blossa upp igen. Och i Lund var arresten stundtals helt full, med upp till sexton frihetsberövade samtidigt.

Flera fall av misshandel har anmälts också. En 34-årig man fick till exempel föras till sjukhus efter flera slag och sparkar mot kroppen inne på Knutpunkten i Helsingborg, då han försvarade sin syster från en påflugen man som de inte kände. Mannen gjorde sedan våldsamt motstånd när polisen skulle gripa honom.

Och så har det varit flera inbrott. I Oxie avslöjades åtta tonåringar med kofot och rep, när de bröt sig in genom en skolas tak. Och i dalby tog tjuvar sig in i en tom lokal och vidare med slägga genom en tegelvägg in i Systembolaget, där de sedan misslyckades med att bryta upp kassaskåpet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".