De häftiga regnen försämrar badvattnet

Efter skyfallen i förra veckan var badvattnet otjänligt på många stränder runt skånes kuster, och ännu nu i början av den här veckan var vattnet vid den blåflaggade stranden Råå Vallar i Helsingborg bara tjänligt med anmärkning.
Fabian och Inger Ohlin badar ofta vid Råå Vallar. - Ja, vi här hela tiden, säger Inger Ohlin. Och Fabian säger att han nästan hela tiden ligger i vattnet. - Vad säger ni om att proverna visar att vattnet knappt är tjänligt? - Det är ju inte så bra, det är tur att vi inte blivit sjuka, säger Inger Ohlin. Enligt Jenny Holmgren som är miljöinspektör i Helsingborg, beror provet på att det regnat så mycket att avloppen breddats och avloppsvatten kommit ut i havsvattnen intill stranden. - Då får vi hoppats att vattnet förbättrats nu, det är ju lite obehagligt att bada, speciellt om man har barn som ligger i vattnet hela tiden, säger Inger Ohlin. - Men jag sväljer aldrig vattnet, jag öpppnar munnen när jag kommer upp ur vattnet, säger Badaren Fabian Ohlin på stranden vid Råå Vallar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".