Äldre kan skickas till Spanien

Skicka äldre personer som precis blivit utskrivna från sjukhus till ett vårdhem i Spanien. Det föreslår ordförande i vård och omsorgsnämnden, folkpartisten Mohammed Benrabbah.
Förslaget går ut på att äldre som skrivs ut från sjukhuset, om de vill, skickas till ett vårdhem i Spanien istället för att flytta till ett hem i Sverige. Det spanska vårdhemmet, som drivs av ett danskt privat vårdföretag, ska ta hand om patienterna under några veckor. - Här är det frågan om att hölja vårdkvalitet för våra medborgare och varför inte unna dem ett par veckor i solen, säger ordförande i vård och omsorgsnämnden Mohammed Benrabbah. Än så länge handlar det bara om ett förslag. Men Benrabbah ska undersöka om det är billigare att placera vårdtagare i Spanien jämfört med ett vårdhem i en annan svensk kommun än Helsingborg. Är det billigare med en Spanienvistelse tror han att han kan få med de andra politikerna på förslaget. - Jag ska göra mitt yttersta för att övertyga dem, säger Mohammed Benrabbah.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".