Ny webbsida för bostadssökande

På torsdagen öppnar en ny webbplats för lediga hyreslägenheter i Skåne. Tanken är att hemsidan ska underlätta för bostadssökande genom att samla lediga lägenheter från olika hyresvärdar på samma ställe.

Boservicesyd är ett projekt som utvecklats av Fastighetsägarna Syd och Malmös kommunala bostadsbolag MKB. Själva tekniken och driften av sidan står det privata företaget Holzer solutions för.

Tanken är att man via hemsidan ska kunna söka lediga hyreslägenheter från flera olika bostadsbolag i hela Skåne. Att använda tjänsten kostar ingenting, men de fastighetsägare som anmäler lägenheter måste betala en avgift. Boservicesyd har ingen kö, utan varje fastighetsbolag använder sina egna regler för att tilldela lägenheter.

När sidan nu lanseras finns det emellertid bara lägenheter från MKB och HSB Sundsfastigheter på hemsidan.

– Flera har anmält intresse, men de flesta har väntat på att webbsidan ska komma igång, så att de kan se hur det fungerar, säger Tomas Detlaff, kommunikationsansvarig på Holzer solutions.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".