Fråga Radioteatern

Många är intresserade av att köpa våra pjäser. Det som finns utgivet av Radioteatern finner man om man klickar på länken Kassetter/CD här till vänster. Upphovsrättsliga skäl gör att det oftast inte möjligt att köpa andra föreställningar, men för att vara på säker kontakta Sveriges Radios programförsäljning.

Har du några frågor om Radioteater eller kanske en önskerepris? Skriv gärna, men notera att chansen att din fråga och svaret därtill blir publicerat på den här sidan är stor. Skicka e-post till teaterspalten@sr.se

______________________________________________________

ÄR DET DEN VANLIGA PLADDERTEATERN I SVERIGES RADIO I AFTON FREDAG IGEN, DET TYCKS VARA EN FULLSTÄNDIG OMÖJLIGHET AT ÄNDRA PÅ DETTA I RADION. VI RADIOLYSSNARE HAR NATURLIGTVIS MAXIMALT BEHOV AV ATT LYSSNA PÅ PLADDER, OCH SEDAN MÅSTE PLADDRET IDISSLAS IGEN PÅ SÖNDAGSKVÄLLEN NATURLIGTVIS.

Hej Hans Olofsson.
Jag antar att du lyssnat på föreställningen Jag, Sokrates och Lars? Och kanske den följande pjäsen Frivilligt minne. Det är tråkigt att du blir irriterad av fredagkvällens utbud. Men vi har en bred repertoar, och jag hoppas verkligen att det finns något som du också gillar!

______________________________________________________

Hej!
Jag undrar över en radioteater.
Den har sänts ett par gånger tror jag och jag hörde den nog under hösten 1998. Handlar om en man som bara har ett visst antal timmar kvar att leva, blir påhälsad av en ängel och en djävul, tror att djävulens röst spelas av Rolf Skoglund. Eller om det är ngn annan roll han har i denna pjäs.
Vore roligt om den sänds igen, eller om den kanske går att köpa.
Hoppas att du vet vilken jag menar.
Mvh. Gustav

Hej Gustav.
Klart jag minns den! Det är ju Demonverket av Alexander Ahndoril. Åsa Melldahl regisserade och det var fler fina skådespelare med förutom Rolf Skoglund: Johan Lindell, Ewa Fröling, Jane Friedmann, Ingvar Kjellson och Sif Ruud. 
Pjäsen handlar om Johan och Amina, ett par i yngre medelåldern. Johan får plötsligt beskedet att han inom ett dygn ska dö, vilket han berättar för Amina. Samtidigt har ärkeängeln Raphael och demonen Belial slagit vad om huruvida Johan ska klara av att leva sin tid ut eller om ska han ta sitt liv?

Någon reprisering är inte aktuell just nu. Men jag ska absolut påminna om den. Den finns inte till salu. ______________________________________________________

Hej
Jag undrar om SORGEN KLÄDER ELEKTRA sändes av radioteatern någon gång under 1940-talet
Hälsningar
Gunhild J

Hej Gunhild J.
Den Sorgen kläder Elektra jag hittade i vårt arkiv var från 1958. Vi repriserade den 1997. Åke Falck hade regisserat och i rollerna hördes bl a: Uno Henning, Karin Kavli, Gertrud Fridh, Gun Arvidsson och Jan Malmsjö.

______________________________________________________

Hej!
Under hösten 1972 eller under 1973 sände radioteatern i fem avsnitt Veronica av Bengt Ingelstam. Ernst Günther m. fl. i rollerna. Undrar närmare bestämt när det sändes. Vore kul med en repris, eller möjlighet att köpa programkopia.
Vänliga hälsningar
Lars Johansson
Borlänge

Hej Lars Johansson.
Veronica. En sjörövarhistoria av Bengt Ingelstam dramatiserad för radio i fem delar av Börje Nyberg i regi av Göran Stangertz hade premiär i mars 1973. Någon repris är inte aktuell. Det går heller inte att köpa någon programkopia eftersom det är musik med i serien.  

______________________________________________________

Hej!
I presentationen av den utmärkta 50-talsuppsättningen av Midsommardröm i fattighuset anges bara skådespelarnamnen, inte vem som har vilken roll. Kan du stå till tjänst med det?
/Tomas Håkanson

Hej Tomas Håkanson.
Bättre sent... ber om ursäkt för din långa väntan. Men här är rollistan: Berättaren - Ingvar Kjellson, Blind-Jonas - Hilding Gavle, Enok - Nils Hultgren, Mördaren - Erik Hell, Lame Fredrik - Hugo Björne, Döv-Anna - Aurore Palmgren, Föreståndarinnan - Anna Lindahl och Cecilia (den förras dotter) - Maj-Britt Nilsson.
Musik av Lille Bror Söderlund och Regi: Lars Madsén. 

______________________________________________________


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".