Sista resan till Phnom Penh

av Jesper Huor

av Jesper Huor
En föreställning i två delar i dramatisering av Erik Uddenberg.
Med: Erik Johansson, Kajsa Reingardt, Simon Norrthon, Emil Börner, Iwa Boman, Andreas Rothlin Svensson, Hannes Meidal, Sven Ahlström.
Ljud: Eric Nyblaeus. Inspicient: Sven Philip.
Regi: Åsa Melldahl.

Jesper Huors far var kambodjansk diplomat, bosatt i Paris och Östberlin under sjuttiotalet. Tillsammans med Jespers svenska mamma engagerade han sig i den kambodjanska revolutionen, på de Röda Khmerernas sida. 1977 flyttade Jesper med sin mamma till Stockholm. Pappan reste till det revolutionära Kamuchea och hördes aldrig mer av. Vi får följa Jesper i hans uppgörelse med sin mor om hennes revolutionära förflutna och till Tuol Sleng, tortyrcentret i Phnom Penh där han hittar sin far. Sista resan till Phnom Penh är en berättelse om en ung mans sökande efter sina rötter, Det är också berättelsen om hur den revolutionära yran under sjuttiotalet möter verkligheten och den revolutionära praktiken. En pjäs i två delar om hur unga människor på sjuttiotalet förstör sina liv och om hur deras vuxna barn söker sin historia och sin väg.
(Från 2009.)Vill du att vi skickar dig en påminnelse via sms eller mejl strax innan föreställningen börjar? Välj den sändning du vill bli påmind om här nedanför, så länkar vi dig direkt till rätt dag i P1:s tablå där kan du beställa påminnelsen.
Del 1 Lördag  9 november
Del 2 Måndag 2 november
Del 1 Måndag  16 november (Natt mellan söndag och måndag.)


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".