1 av 2
2 av 2

Den sönderslagna krukan

av Heinrch von Kleist. 
Fredag 27 november 19.03.
Övers. Nils Personne.
Bearb. Hjalmar Gullberg.
Med: Georg Funkquist, Ernst-Hugo Järegård, Håkan Serner, Gerd Hagman, Lena Granhagen, Stefan Böhm, Sif Ruud, Mona Andersson, Maud Hansson, Jan Bergquist.
Regi: Ernst Günther.
En komedi om en bydomares erotska affärer och jurdska manipulationer som utspelar sig  en nederländsk by på 1700-talet. Till en domstolssession kommer en hög jurist från huvudstaden för att kontrollera att allt går riktigt till. Snart finner han att det är precis tvärtom...
(Från 1968. Repris 29/11 20.03, 5-6/12 00.15)


En föreställning till: Te och kaka
av Z. Alev Toprakoglu.
Övers: Claire Kaustell.
Ljud: Leif Bjärnling.
Med:  Staffan Westerberg, Hanna Elffors Elfström, Ingar Sigvardsdotter, Gustav Hammarsten, Fredric Thurfell, Anne-Lie Hedin.
Regi: Ludvig Josephson.

Pjäsen handlar om en moderlös liten flicka som vuxit upp med sin morfar i en källarvåning. En dag kommer flickans pappa, som hon inte känner, från London för att ta henne med sig till England. Pjäsens eviga fråga är: hur älskar man en barn bäst?
(Från Radioteaterns Europasatsning 2009. En föreställning i samarbete med TRT Radio i Turkiet.)


Vill du att vi skickar dig en påminnelse via sms eller mejl strax innan föreställningen börjar? Välj den sändning du vill bli påmind om här nedanför, så länkar vi dig direkt till rätt dag i P1:s tablå där kan du beställa påminnelsen.
Fredag 27 november
Söndag 29 november
Söndag 6 december (natt mellan lördag och söndag)


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".