Dracula

av Bram Stoker.
Premiär! Fredag 15 januari 19.03.En dramatisering av Carina Rydberg efter Bram Stokers roman i översättning av Berit Skogsberg.
I titelrollen: Johan Rabaeus.
Dessutom medverkar bl a: Cajsa-Stina Forsberg, Daniel Larsson, Cecilia Ljung, Lars Lind, Jakob Eklund, Albin Flinkas.
Ljud: Tor Sigvardsson. Inspicient: Roger Olson. Mixning, produktion: Jan Cruseman.
Regi: Staffan Aspegren.

”Miss Mina, den här mannen är ondskan själv. Han är en vampyr. Han är ursprunget till allt ont. Han har ingen spegelbild. Han verkar bara nattetid. Han kan inte förintas på vanligt sätt. Enda sättet att döda honom, är att finna honom medan han sover, och sedan driva en påle genom hans hjärta…”

Greve Dracula, alla moderna vampyrers anfader, lämnar åter sin Transsylvanska borg i jakten på den odödliga kärleken. En såväl gastkramande som erotisk resa i 1800-talets dimhöljda landskap.

Vill du att vi skickar dig en påminnelse via sms eller mejl strax innan föreställningen börjar? Välj den sändning du vill bli påmind om här nedanför, så länkar vi dig direkt till rätt dag i P1:s tablå där kan du beställa påminnelsen.
Fredag 15 januari 
Söndag 17 januari 
Söndag 24 januari (Natt mellan lördag och söndag.)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".