Fru Hegnauer kommer S

Fru Hegnauer kommer

av Lisa Stadler.
Lördag  6 feburari 13.30.

              

              


av Lisa Stadler.
Övers: Marc Matthiesen.
Ljud: Leif Bjärnling.
Prod: Marie Wennersten.
Musik: Malte Preuss.
Med: Peter Viitanen, Sunil Munshi, Lo Kauppi, Nadja Mirmiran, Mira Wiig.
Regi: Åsa Kalmér.
Den här pjäsen handlar om aktiv dödshjälp och den väckte debatt i Schweiz när den hade premiär för några månader sedan.  Även här är frågan aktuell då ca 80% av svenskarna är för assisterad dödshjälp, medan socialministern är emot och inget parti i riksdagen driver frågan. Vi har i medierna fått följa svenskar som åker till Schweiz för att i företaget Dignitas regi avsluta sitt liv för ca 60.000 kronor. 
     I Fru Hegnauer kommer får vi följa en man i 35-årsåldern,Thomas, som är dödssjuk och som nu har samlat sina närmaste kring sig i sitt hem. De sitter med sina kalendrar och försöker hitta en dag då alla kan vara lediga från sina jobb för att vara med när Thomas med professionell hjälp avslutar sitt liv.
     Föreställningen är en längre version (nu i två delar) från Radioteaterns Europasatsning 2009 i samarbete med DRS1, Schweiz.
(Repris 8/2 19.03, 14-15/2 01.00)

Vill du att vi skickar dig en påminnelse via sms eller mejl strax innan föreställningen börjar? Välj den sändning du vill bli påmind om här nedanför, så länkar vi dig direkt till rätt dag i P1:s tablå där kan du beställa påminnelsen.
Lördag 6 februari 
Måndag 8 februari 
Måndag 15 februari (natt mellan söndag och måndag)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".