Det finns en aldrig avslutad sång

Texter av Lars Forssell
Fredag 26 februari 19.03


Med musikteatergruppen Oktober.
En föreställning med scener från en landsbygd i revoulutionens Ryssland. Sångtexterna är hämtade från Lars Forssells Oktoberdikter.
Med: Anders Lindström, Anders Granström, Nenne Ohlsson, Jan Otto Lindel, Henric Holmberg.
Tonsättare: Anders Lindström.
Produktion: Ulf-Börje Berg och Jacob Oschlag.

 Före föreställningen: Men varför låter det så här? En introduktion till 70-talets revolutionära avantgardeteater - en annan tid, helt andra ideal. Ett samtal med Oktoberteaterns konstnärliga ledare Ninne Olsson. Ett program av Susanne Skog Myrén.

 Efter föreställningen 1: Det här med revolutionen, var det verkligen på allvar?
Tonfallet och retoriken i 70-talets vänsterrevolutionära musikteater kan kännas svår att ta till sig idag. Trodde man verkligen på den kommunistiska revolutionen som en väg till en bättre värld? Och hur blev det sedan, när tiden och perspektivet förändrades? Ett samtal med Ninne Olsson, som var med i Oktoberteatern redan vid starten i Lund i början av 70-talet och som sedan många år är dess konstnärliga ledare. Ett program av Susanne Skog Myrén.

 Efter föreställningen 2: En introduktion till morgondagens premiär av Attentatet
en berättelse om det värsta terrordådet i svensk historia, fritt efter Ann-Marie Ljungbergs roman Mörker, stanna hos mig. Attentatet på Norrskensflamman den 3 mars 1940 är det värsta terrordådet i svensk historia. Fem människor omkom, däribland tvås a barn. Här är historien bakom som ger nycklar fanatismens mekanismer. Vad driver en självmordsbombare idag? Svaret finns i vår egen historia.

(Repris 28/2 20.03, 6-7/3 00.15)


Vill du att vi skickar dig en påminnelse via sms eller mejl strax innan föreställningen börjar? Välj den sändning du vill bli påmind om här nedanför, så länkar vi dig direkt till rätt dag i P1:s tablå där kan du beställa påminnelsen.

Fredag 26 februari 
Söndag 28 februari 
Söndag 7 mars  (Natt mellan söndag och måndag.)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".