Lyssna på: Det finns en aldrig avslutad sång

Det finns en aldrig
avslutad sång

Texter av Lars Forssell.


              

              

              

Med musikteatergruppen Oktober.
En föreställning med scener från en landsbygd i revoulutionens Ryssland. Sångtexterna är hämtade från Lars Forssells Oktoberdikter.
Med: Anders Lindström, Anders Granström, Nenne Ohlsson, Jan Otto Lindel, Henric Holmberg.
Tonsättare: Anders Lindström.

 Före föreställningen: Men varför låter det så här? En introduktion till 70-talets revolutionära avantgardeteater - en annan tid, helt andra ideal. Ett samtal med Oktoberteaterns konstnärliga ledare Ninne Olsson. Ett program av Susanne Skog Myrén.

 Efter föreställningen: Det här med revolutionen, var det verkligen på allvar?
Tonfallet och retoriken i 70-talets vänsterrevolutionära musikteater kan kännas svår att ta till sig idag. Trodde man verkligen på den kommunistiska revolutionen som en väg till en bättre värld? Och hur blev det sedan, när tiden och perspektivet förändrades? Ett samtal med Ninne Olsson, som var med i Oktoberteatern redan vid starten i Lund i början av 70-talet och som sedan många år är dess konstnärliga ledare. Ett program av Susanne Skog Myrén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".