1 av 2
Anna Åkerlund och Martin Mahrlo (Foto: SVT Bild)
2 av 2
Skådespelarna i Ormbunksberget. (Foto: Sören Vilks/SR)

Radioteatern - mars 2004

Fredag 5 mars kl 19.03
Foajé – Radioteaterns månadsmagasin
Månadens premiärer presenteras – med japanskt tema Ormbunksberget och Under exilens måne.
(Repris 7/3 20.03, 14/3 00.03)


Premiär!
Fredag 5 mars kl 19.38
Ormbunksberget
del 1 av 2.
av Hideo Takeuchi efter en berättelse av Kiyoko Murata.
Övers. Eiko och Yukiko Duke.
Med: Jane Friedmann, Ulrika Hansson, Niklas Falk, Tord Peterson, Tommy Nilsson, Ulla Akselson, Ulla Blomstrand, Catherine Parment, Agneta Prytz, Inga Landgré, Mona Andersson, Sven Lindberg, Gun Arvidsson.
Regi: Christer Brosjö.
Missväxt råder och hungersnöden gör att varje vår tvingas alla som fyllt 60 år att lämna byarna och ge sig av över floden till Ormbunksberget. Snart tillåts de inte att komma ned för att finna arbete. Bara de starkaste överlever. Den unga kvinnan Nuj för en inre dialog med sin frånvarande åldrade svärmor. De dödas röster blandas med de levande. Liv övergår i död, men leder vidare till återfödelse.
(Repris 7/3 20.38, 14/3 00.38)


Söndag 7 mars kl 14.03
Stygn
av och med Lenke Rothman.
Musik: Fredrik Hedelin.
Tvärflöjt: Sara Hammarström.
”Sy ihop orden. Orden till ett stort täcke. Ord och meningar. Det sedda. Det som sker. Sy ihop. Sy ihop fogarna....” Konstnären och författaren Lenke Rothman. (Från 2002. Repris 8/3 19.03)


Fredag 12 mars kl 19.03
Ormbunksberget
del 2 av 2.
av Hideo Takeuchi.
Övers. Eiko och Yukiko Duke.
Med: Jane Friedmann, Ulrika Hansson, Niklas Falk, Tord Peterson, Tommy Nilsson, Ulla Akselson, Ulla Blomstrand, Catherine Parment, Agneta Prytz, Inga Landgré, Mona Andersson, Sven Lindberg, Gun Arvidsson, Lisa Werlinder.
Regi: Christer Brosjö.
(Repris 14/3 20.03, 21/3 00.03)


Premiär!
Söndag 14 mars kl 14.03
Atomsjälar
Manus, regi: Anna Åkerlund.
Med: Sverrir Gudnarson, Nigar Yousefi, Björn Gedda och Ragnar Lyth.
En pojke och en flicka ensamma under en gnistrande stjärnhimmel. De borde ha hela livet framför sig men flickans syn blir allt svagare och pojken blöder näsblod. Det är i Ryssland och de är tjernobylbarn på flykt över ett tundraliknande landskap. De pendlar mellan dödens kyla och en svindlande livskänsla.
(En elevproduktion från Dramatiska institutet. Repris 15/3 19.03)


Premiär!
Fredag 19 mars kl 19.03
Under exilens måne
Efter Zeami Motokiyos liv och verk
Översättning: Ingegerd Monthan.
Med: Leif Sundberg, Jane Friedmann, Lina Englund.
Musik: Bengt Berger.
Regi: Leif Sundberg.
Året är 1436 i Japan. Teatermannen och poeten Zeami Motokiyo har fallit i onåd hos kejsaren och satts i exil på den gyllene ön Sado. Utan möjligheter att längre framträda med sin konst skriver han poemet ”Sånger från Sado”, om sin livsväg och om sin konsts framtid. Vi möter honom i en drömmarnas växelsång med hustrun Juchin, långt borta i huvudstaden på fastlandet.
(Repris 21/3 20.03, 28/3 00.03)


Premiär!
Söndag 21 mars kl 14.03
In memoriam Magnus
Manus, regi: Martin Marhlo.
Med: Daniel Götschenhjelm, Loa Falkman, Marie Richardsson och Mikael Tornving.
Minns ni den stora konststölden på Nationalmuseum för ett par år sedan? Hur var det egentligen, fick man någonsin tag på förövarna? I jazzbaren på ett hotell i Stockholm möter Magnus en mystisk kvinna, han dras till henne, hon börjar berätta sin historia men innan han vet ordet av är hon borta. (Föreställningen är en elevproduktion från Dramatiska institutet. Repris 22/3 19.03, 29/3 00.55)


Premiär!
Fredag 26 mars kl 19.03
Inför flytten
av Kjell Espmark.
Med: Erland Josephson, Yvonne Lombard.
Regi: Anders Carlberg.
Den gamla änkan måste lämna sina stora vackra våning med tre rum i fil, men vad ska hon behålla inför flytten?  Varje möbel bär på sina minnen. Inte kan hon göra sig av med den stora sovrumsspegeln; i den såg hon sin son Bertil födas. Möblerna är visserligen alla gamla, men just därför vet de som mycket om en.
(Repris 28/3 20.03, 4/4 00.03)


Premiär!
Söndag 28 mars kl 14.03
När Josefin försvann
av Alexander Ahndoril.
Med bl.a Tanja Svedjeström, Ola Rapace och en mängd besökare från Sveriges radios öppna hus 2002.
Regi: Wilhelm Carlsson.
Josefin har övergivit Mikael på en restaurang i amerikanska södern. En halväten pizzabit är det enda spår hon har lämnat efter sig. Polisen börjar sina efterforskningar. Varför reste sig Josefin upp och försvann? Besökare från Sveriges radios öppna hus har gett röst åt alla dem som något eller inget vet om Josefins och Mikaels sista möte.
(Repris 29/3 19.03, 5/4 00.55)

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".