Jojo, det är inte vilket pris som helst.

Nobeldramat - i mål

Nu är 2010 års Nobeldrama i mål. Det blev till slut en egen dramatisering av Mario Vargas Llosas självbiografiska roman "Tant Julia och författaren", och processen var en fantastisk men ganska intensiv resa. Jag är oerhört glad och stolt över resultatet - en lättillgänglig romantisk komedi, lång som en långfilm på åtta veckor från ax till färdig wav-fil. Till alla som varit inblandade, särskilt skådespelarna som alla presterade utöver vad man kan begära, och detta under milt sagt stressiga förhållanden, vill jag rikta mitt djupt kända tack! / Magnus Berg

Tant Julia har nu gått ur 30-dagarslyssningen och in i arkivet för att så småningom återuppstå som repris (inom tre år). Bloggen ligger kvar med filmer, foton mm. Stort tack till dig som följt årets Nobeldrama och välkommen tillbaka i oktober när nästa pristagare tillkännages!

Upplägget var det här: Till Nobeldagen 10 december har Radioteatern premiär på en pjäs av årets Nobelpristagare i litteratur, varje år, oavsett vem det blir. På den här sidan har man kunnat följa det verkliga Nobeldramat, nämligen dramatiken kring dramats framväxt under åtta veckor. Det känns ganska följdriktigt eftersom pjäsen till slut utvecklade sig till ett äkta metadrama, alltså drama om dramat. Jag som skriver heter Magnus Berg och har dramatiserat, producerat, regisserat och ljudmixat (och spelat trumpet på)

  

Till Nobeldagen 10 december har Radioteatern premiär på en pjäs av årets Nobelpristagare i litteratur, varje år, oavsett vem det blir. På den här sidan har man kunnat följa det verkliga Nobeldramat, nämligen dramatiken kring dramats framväxt under åtta veckor. Det känns ganska följdriktigt eftersom pjäsen till slut utvecklade sig till ett äkta metadrama, alltså drama om dramat. Jag som skriver heter Magnus Berg och har dramatiserat, producerat, regisserat och ljudmixat (och spelat trumpet på) Nobeldramat 2010 - Tant Julia och författaren. Välkomna!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".