Rödluvan och vargarna

av Angela Carter.
Premiär! Fredag 29 oktober 19.03.  

Övers: Karin Lindeqvist.
Med bl a: Shima Niavarani, Omid Khansari, Magnus Roosmann, Basia Frydman, Hulda Lind Johannsdottir och Niklas Ek.
Improviserad cellomusik: Svante Henryson.
Regi: Marie Wennersten.
En Rödluva och en varg som ni aldrig träffat förut, i en erotisk och subversiv saga skriven av en av Storbritanniens stora 1900-tals författare: Angela Carter, direkt för radio. Vem är god, vem är vild,
vem är annorlunda? Inspelat under fullmånen...

Radioteatern introducerar radiodramatik av Angela Carter, av "The Times" rankad som nummer 10 på listan över Storbritanniens 50 främsta efterkrigsförfattare. Angela Carters berättelser är fantasieggande och humoristiska, vare sig det är romaner, teoretiska essäer eller radiodramatik. Hon är inte särskilt känd i Sverige; med Rödluvan och vargarna översätts, av Karin Lindeqvist, Carters radiodramatik för första gången till svenska.


Efterspel: Ett studiosamtal med Karin Lindeqvist, översättare, Marie Wennersten regissör för föreställningen, samt Rasmus Malm, kulturjournalist och redaktör för Re:public.

En varg i dig - om vargen, människan och människovargen. Dmitri Plax berättar om några möjliga tolkningar av välkända gestalter, företeelser och ordspråk. Vad betyder skogen i olika kulturer, vilket är vårt förhållande till vargar, varför uppstår i princip samma sagor på olika platser och på olika språk och varför överlever de århundrade efter århundrade? Ett möte med vargen i Rödluvans mörkaste skog...

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".