Peter Ortman

Själens andra resa

Premiär! Söndag 16 maj kl 14.03,
repris 17 maj 19.03, 24 maj 01.00.
av Peter Ortman (text) och Jean Billgren (musik).Lyrikern Peter Ortman och musikern och tonsättaren Jean Billgren samverkar i stycket Själens andra resa, en expansiv och gränslös lyrisk svit som ändå har sin utgångspunkt i en mycket bestämd situation, en viss plats och belägenhet. Peter Ortman säger om Själens andra resa i ett samtal som sänds just före föreställningen: ”Själens första resa” är resan genom det individuella livet.” Själens andra resa” - vad kan det vara? En returresa genom det individuella livet, och en vidare resa.”

”Diktsviten och föreställningen tar sin utgångspunkt från en kväll, en vinterskymning, där jag sitter och trampar på en ergometercykel och tittar ut över en konstfrusen isbana vid Zinkensdamm där små barn åker skridskor. Och själv trampar jag mig genom allt och ingenting och då börjar en återresa genom barndomen och sedan vidare.” En gestaltning av kroppens och själens obändiga, ömkliga och heroiska skinnömsningar...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".