Permanent av Torsten Schenlaer utspelar sig till stor del på en damfrisering. (Foto: SVT Bild)

Permanent

Fredag 11 juni kl 19.03,
repris 13 juni kl 20.03 20 juni 00.10.
Del 1 av 2.
av Torsten Schenlaer.
Med: Frida Röhl, Allan Svensson, Kerstin Andersson, Birgitta Sanderberg, Göran Dyrssen, Cecilia Walton, Monica Stenbeck, Petra Brylander, Kristina Kamnert-Suneson, Isabelle Saenger, Tom Ahlsell, Katarina Lundgren, Johannes Kuhnke, Kajsa Andersson-Dahn, Johan Bergman, Andreas Nilsson.
Musik: Bo Nilsson.
Regi: Anders Carlberg.


En märklig historia. Bara rollgalleriet: en blind mamma, en döv pappa och en son som inte vill tala. Dessa figurer placerade i en småstad befolkad av typer ur Löjliga familjen. Fru Bankchefen, Fru Komministern och Fru Ingenjören går gladeligen och permanentar sina hår hos mamman som är världens enda blinda hårfrisörska, det är inget konstigt med det, men när de får veta att den nya lärarinnan lever med en annan kvinna, då är måttet rågat. Under tiden har den döva pappan missat en rad när han som vanligt fyllt i tipset och tack vare detta vunnit högsta vinsten och i ett glädjerus rymt till Spanien ”där man kan bada året runt”, bara för att drunkna och försvinna spårlöst…
(Från SR Malmö 2002.)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".