1 av 2
2 av 2
Anki Lidén, Liv Mjönes och Jonas Karlsson i Avd. 31. (Foto: Mattias Ahlm, SR Foto)

Avdelning 31

Smakprov: Avdelning 31
1:59 min

av Erik Lindhé.
Lördag 30 april 13.30.

Med: Liv Mjönes, Jonas Karlsson, Anki Lidén, Eva Fritjofson, Erik Johansson, Göran Ragnerstam, Lena T Hansson, Erika Höghede, Per Burell och Erik Lindhé.
Ljud: Frida Englund.
Regi: Håkan Lindhé.

Efter ett misslyckat självmordsförsök hamnar den duktiga studenten Agnes på en sluten psykiatrisk avdelning. Där blir hon snabbt en spelyta för en maktkamp mellan överläkaren och den unge idealistiske mentalskötaren. Och medan striden om principer pågår blir Agnes allt sämre.

Med unik inblick i den svenska psykiatrin har dramatikern Erik Lindhé utan pekpinnar gjort en komplex lägesbeskrivning av slutenvården där personal, patienter och anhöriga ska kunna känna igen sig ”Jag vill lyfta fram de dilemman inom svensk psykvård som man dagligen måste handskas med där, säger Erik Lindhé. Jag vill visa att just så här svårt är det när man jobbar med själar och inte med brutna ben. Det är en realistisk skildring av den slutna psykvården som den ser ut idag, och den ger inte en överdriven bild av verkligheten, snarare tvärtom.” säger pjäsens författare Erik Lindhé.
(Från 2008. Sänds även 2/5 19.03, 8-9/5 01.00)

Vill du att vi skickar dig en påminnelse via sms eller mejl strax innan föreställningen börjar? Välj den sändning du vill bli påmind om här nedanför, så länkar vi dig direkt till rätt dag i P1:s tablå där kan du beställa påminnelsen.

Lördag 30 april 
Måndag 2 maj 
Måndag 9 maj (Natt mellan söndag och måndag).

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".