Fanny Falkner och Karl Axel Arvidsson (Foto: SVT Bild)
1 av 2
Fanny Falkner och Karl Axel Arvidsson (Foto: SVT Bild)

Några röster om Strindberg

Fanny Falkner Strindbergs sista fästmö
8:40 min

Massor av program och röster om August Strindberg har hörts genom åren. Här är ett litet urval. 

  • Fanny Falkner, Strindbergs sista fästmö av Gunnar Ollén. Gunnar Ollén intervjuar Fanny Falkner i Blå tornet på Drottninggatan i Stockholm den 4 oktober 1949.
  • Fanny Falkner på Nordiska museet Karl Axel Arvidsson intervjuar Fanny Falkner i Strindbergsrummet på Nordiska meseet i ett program från 1949.
  • Harriet Bosse som Indras dotter i Ett drömspel Scener ur Fingalsgrottan och avskedet av diktaren och jordelivet. Från 1947.
  • Om och med Strindbergs fru och dotter Ett av programmen ur programserien Radiomuseet. Radioproducenten Håkan Sandblad väljer teman ur radioarkivet. Om Strindbergs fru och dotter innehåller en intervju med Harriet Bosse från 1942 samt en intervju med Anne-Marie Strindberg-Wyller av Bertil Perrolf i Oslo 1972.
  • Möten med Strindberg Ett program sänt 1949 till 100-årsminnet av August Strindbergs födelse. Med: Karl Axel Arvidsson, Ester Bülow, Anna Flygare Stenhammar och Carl Eldh.
  • Hemsöborna och strandlagen Om Strindberg på Kymmendö: Ingegerd Berg, dotter till Gusten i Hemsöborna, berättar sina minnen av Strindberg. Ett program av Karl Axel Arvidsson från 1951. 
  • Strindberg och musiken är ett program av Lars-Erik Eklund och Björn Meidal från 1979. Med: Curt Carlsson, Lars-Erik Eklund och Björn Meidal.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".