1 av 2
Ann Heberlein (Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio)
2 av 2
Keve Hjelm spelar den främmande sjömannen. (Foto: SVT Bild)
Radioteaterbiblioteket

Frun från havet av Henrik Ibsen

Pjäsen handlar om Ellida Wangel, en kvinna uppvuxen vid havet. Sedan några år är hon gift med änklingen doktor Wangel. De bor tillsammans med Wangels båda giftasvuxna döttrar vid en fjord. Han oroar sig för sin unga hustru. Hon vantrivs, känner sig instängd, och hennes tankarna och längtan vänder ständigt tillbaka till den sjöman hon var förlovad med för länge sedan. (Från 1956).


Inledning av Ann Heberlein
Ann Heberlein är teol. doktor i etik. Hon är också verksam som författare och kulturskribent. 2008 kom hon ut med boken Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva, en berättelse om att leva med självmordstankar och svår ångest. Boken har dramatiserats och satts upp i Göteborg, Uppsala och på Dramaten i Stockholm

 

Frun från havet

av Henrik Ibsen.
Övers: Lars-Levi Laestadius.
Med: Håkan Jahnberg - Doktor Wangel, Berta Hall - Doktor Wangels hustru, Annika Tretow - Bolette, Lena Brogren - Hilde, Tore Lindwall - Lektor Arnholm, Ove Tjernberg - Lyngstrand, Harry Ahlin - Ballested, Keve Hjelm - En främmande man.
Regi: Torsten Hammarén. (Från 1956).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".