Parfymtjuvar härjar i Hjo

Flera stora stölder av dyrbara parfymer och skönhetsprodukter har i år drabbat butiksägare i Hjo.
Senast natten till onsdag slog flera tjuvar till mot Hjo Färg och stal parfymer till ett värde av minst 100 000 kronor.

Det var kräsna tjuvar som vid tvåtiden på natten till onsdagen krossade rutan till parfymavdelningen i butiken Hjo Färg. Tjuvarna plockade bara ut parfymer och skönhetsprodukter av märken som Hugo Boss och Lacoste.

Det är enligt Malin Fritzson Loostrand, som driver butiken, samma märken som vid tidigare inbrott.
Hon uppskattar värdet på de stulna parfymerna till minst 100 000 kronor.

De fyra män som setts lämna platsen i en svart BMW lyckades undkomma två polispatruller som kom till butiken bara några minuter efter att ett vaktbolag fått larmet.

- Det verkar som om de haft koll på var Securitas har varit under natten, eftersom vakten precis varit här innan, säger Malin Fritzson Loostrand.

Trots att butiken är larmad vågade tjuvarna slå till precis lagom till att Malin Fritzson Loostrand köpt in ett extra stort lager till den kommande julhandeln, berättar hon. 
- Förhoppningsvis så ska jag väl få hem nya produkter innan själva julförsäljningen, men det är klart att det kostar mig pengar det här, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista