Skaraborgs s-kvinnor kräver en kvinna

Det ska vara en kvinna som leder socialdemokraterna, anser Socialdemokratiska kvinnoförbundet i Skaraborg.
Göran Perssons efterträdare som partiledare ska utses vid en extrakongress i mars 2007 och s-kvinnorna i Skaraborg tänker kämpa för att det blir en kvinna.

- Vi har satt ned foten och sagt att nu är det dags. Partiet har letts av män i 117 år, eller så länge som partiet funnits, och nu är tiden mogen, säger Linda Larsson, som är ordförande för Skaraborgs s-kvinnor.

S-kvinnorna i Skaraborg efterlyser en som de uttrycker det ödmjuk, lyssnande, erfaren och kompetent ledare och hon ska vara kvinna.
Utspelet kan, eller till och med bör, ses som ett krav på ett helt annat ledarskap i framtiden.
- Partiet behöver ändra stil lite, säger Linda Larsson.

Men hon vill inte gå så långt som att namnge en tänkbar kandidat.
- Enas vi om ett namn så kommer den personen att bli ”nermald”, så därför vill vi inte säga att det är en viss person som ska ta över, för man växer också in i rollen som ledare.

Linda Larsson medger att Margot Wallström är favorittippad till posten som ny partiledare, men menar att det också finns otippade s-kvinnor som kan efterträda Göran Persson.

Nu tänker Skaraborgs s-kvinnor uppmana hela partidistriktet att nominera en kvinna till valberedningen, som jobbar med frågan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista