Nordström blir kommunalråd i Skara

Nu är det klart att det blir moderaterna, folkpartiet, centern och kristdemokraterna som kommer att styra i Skara framöver. Det betyder att Charlotte Nordström lämnar riksdagen efter en knapp månad där och kommer hem till kommunalrådsposten.

Moderaternas vinstval i september försatte skarapolitikern Charlotte Nordström i en svår valsituation. Hon kunde antingen tillbringa fyra år i riksdagen eller bli kommunalråd i Skara, men inte både och. Nu är Nordströms valkval över.

Charlotte Nordström blir kommunalråd i Skara efter en riksdagskarriär som varat mindre än en månad. Hon kommer att leda en fyrpartikoalition, en kommunal motsvarighet till rikspolitikens borgerliga allians.

Hennes val ställer dock till problem i ”nästa” kommun. Nordströms riksdagsplats ställs nu till mariestadspolitikern Sten Berghedens förfogande, men han är kommunalråd i Mariestad.

Allt som en följd av att moderaterna gjorde ett bättre riksdagsval än de själva hade räknat med.

- Ja, vi kunde ju inte ana att vi skulle få tre fasta riksdagsmandat efter valet, säger Charlotte Nordström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".