Arnfilmen förbereds vid inspelningsplatser i Skaraborg

Inspelningsplatserna för Arnfilmerna har ändrats in i det sista. Senast i fredags ändrades inspelningsplatsen för Arns tänkta medeltidsborg. Men vid Varnhems klosterkyrka håller man på att förbereda för inspelning.

En stor del av filmen vill Svensk Filmindustri spela in på Kållandsö där Arn Magnussons borg ska byggas upp. Men den exakta platsen för borgen ändrades så sent som i fredags då länsstyrelsen i Mariestad fick in en ny ansökan om var filmteamet vill bygga kulisserna.

Trots att filminspelningarna startar i Marocko redan i december så har filmteamet ännu inte fått alla klartecken som behövs för att börja filma här hemma i Sverige.

Men att Varnhem blir en av inspelningsplatserna står klart. Kanske kommer Arn Magnusson att locka turisterna till Varnhem igen när klosterkyrkan och området runtomkring blir en av inspelningsplatserna i de kommande filmerna om tempelriddaren.

- Vi har slutat klippa gräset och håller på att samla in höstlöv för alla höstscener, säger kyrkvaktmästare Niklas Nordström.

Bitte Andersson, också kyrkvaktmästare vid klosterkyrkan, ser fram emot filminspelningarna i Varnhem.

- Det blir kul med mycket folk och mycket frågor, säger Bitte Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".