Bluffmakare erkänner flera bedrägerier

En 50-årig man från Lidköping åtalats för bland annat fem fall av bedrägeri. Enligt åtalet ska mannen stulit och lurat till sig saker och pengar för sammanlagt över 150 000 kronor.

I åtalet framstår 50-åringen som en riktig bluffmakare. Han åtalas bland annat för att under tre och ett halvt års tid erhållit sjukbidrag och samtidigt ersättning från sitt försäkringsbolag på sammanlagt drygt 110 000 kronor. Detta har mannen lyckats med genom att skicka in förfalskade läkarintyg.

50-åringen har enligt åtalet vid två tillfällen det senaste halvåret ingått telefonabonnemang med Telia och uppgett falskt namn som abonnent och fakturamottagare. Därefter har mannen ringt och utnyttjat andra tjänster för ett värde av drygt 22 500 kronor. Han har också i en annan persons namn beställt grus till sin bostad för drygt 8000 kronor.

Ett datorinköp med kreditpengar slutade också i ett bedrägeriåtal.

Mannen åtalas också för att ha stulit två åkgräsklippare och annat gods till ett värde av sammanlagt 12 000 kronor. Han ska även ha gjort sig skyldig till grovt rattfylleri och grov olovlig körning.

50-åringen erkänner samtliga åtalspunkter.