Bo Kaspers dränkta av Varas sprinkler

Bo Kaspers orkesters konsert i ett fullsatt Vara konserthus hann inte mer än början innan den fick avbrytas på torsdagskvällen.
Anledningen var att sprinklersystemet satte i gång och vattnet forsade ned från taket. Scengolvet och bandets olika instrument dränktes i vatten.
– Det är första gången någonsin som vi ställt in en konsert. Det känns väldigt tråkigt det här, säger sångaren Bo Sundström.

Bandet hade inte mer än börjat när vattnet började spruta ner över scenen.

- Vi hade inte spelat mer än ett par ackord. För dem som aldrig varit med om det kan jag berätta att det inte är någon rolig grej att råka ut för. Det är sådana kolossala mängder vatten som forsar ner, berättar han.

Ett förinspelat band gick igång och uppmanade publiken att ta sig ut ur lokalen. Samtidigt försökte bandmedlemmarna rädda så mycket som möjligt av sina instrument.

- Vi har satt fläktar och försöker torka grejerna. Det är framförallt syntar, ljud- och ljusutrustning som vi inte vet hur det gått med.

Bo Sundström håller tummarna framförallt för en del äldre instrument:

– Vi har några syntar från 70-talet som var väldigt svåra att få tag på. De finns inte att köpa längre. Det vore hemskt om det blivit förstörda.  

Gårdagens incident får också till följd att bandets fortsatta turné är hotad. Spelningen i Västerås i helgen är inställd. Hur det blir med konserten i Gävle är osäkert.

- Det beror på hur det går med torkningen.  

Än så länge har bandet inte fått någon förklaring till varför sprinklersystemet gick igång.

– Nej det har vi inte men de måste ju fixa sprinklersystemet. Innan dess kommer vi inte tillbaka, säger Bo Sundström och skrattar.