Ökad brandsäkerhet i Skövdes nya förskolor

(20061103)De nya förskolor som byggs upp i Skövde efter höstens förskolebränder kommer att ha betydligt högre brandsäkerhet än vad man normalt bygger för.

Fastigheter med träfasad och utan brandbegränsande väggar blir ett minne blott när de nya byggnaderna uppförs. Nu blir det en ökad fokusering på brandsäkerhet både när det gäller byggnation och larmsystem.

- Vi kan arbeta med fasadmaterial och brandsektioneringar och hur vi hanterar larm och lås. Det finns många bitar att jobba med för att förebygga, säger Karl Alexandersson, teknisk chef i Skövde kommun.

Även utan höstens förskolebränder fanns ett behov av att bygga fler förskolor i Skövde, eftersom trycket är stort och beräknas vara det i flera år framöver.

2008 beräknas de nya förskolorna stå klara, därutöver öppnas ett antal nya avdelningar på olika håll i Skövde.

Även förskolorna som sådana kommer att skilja sig rätt mycket från det man är van vid idag. Skolchefen Ann-Sofie Rundberg säger att de förskolor som ska byggas kommer att vara anpassade för en helt annan pedagogik.

- En gång var förskolan till för att ta hand om barnen när föräldrarna arbetade, nu är det pedagogiken som står i fokus, säger Ann-Sofie Rundberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".