Oklart varför sprinklersystemet gick igång

Det är fortfarande oklart varför sprinklersystemet gick igång i Vara konserthus under Bo Kaspers orkesters spelning på torsdagskvällen.
- Vi kommer att lägga all kraft på att hitta felet på sprinklersystemet och sedan rätta till det så att detta aldrig händer igen, säger Martin Hansson, chef för Vara konserthus.

Konserten, som var utsåld, fick avbrytas efter bara några få ackord och 500 personer gick åka hem utan att ha fått någon musikupplevelse.

På fredagskvällen ordnades fläktar fram för att torka Bo Kaspers orkesters instrument. Allt från byggfläktar till hårtorkar användes. Senare på kvällen började åtgärder också vidtas för att rädda själva scenen undan skador.

– Varje timme är viktig när det gäller fuktskador och idag ser prognosen ganska god ut. Det finns kanske skador på huset, kanske på en del instrument men det hade kunnat vara mycket värre än vad det nu är.  

Enligt Martin Hansson kommer den dansföreställning som skulle ha varit på söndag, att ställas in.

– Däremot jobbar vi med att genomföra Refreshments konsert på onsdag.

Läs också:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".