Nu blir det svart i många tv-rutor

Det är högt tryck på tv-installatörer i Skaraborg inför nedsläckningen av det analoga tv-nätet den sjätte november.
På många håll är kön för att få ett hembesök av en installatör lång:
– Folk har som vanligt ingen framförhållning. Det skulle inte förvåna mig om någon kommer in idag, sista dagen före släckning, och vill ha hjälp, säger Daniel Pettersson, butikschef på Expert i Skara.

Pärmen med kunder som bokat tid för att få hjälp med diverse installationer är tjock. Butikschef Daniel Petterson säger så kan det dröja ett bra tag innan installatören ringer på dörren.

– Efter jul kanske man kan få hjälp.

Just nu har både han och personalen fullt upp i slutspurten och de betar av bokningarna i pärmen i den takt som är möjlig, säger han.

– Det är cirka 70 arbeten som vi inte hunnit klara av före släckningsdatum.

Margareta Adolfsson från Skara hör till dem som verkar hinna få ordning på sin box i tid, först behöver hon bara lite hjälp.

– Jag har köpt boxen här tidigare. Jag har försökt installera med själv men kunde inte och har då fått suverän hjälp här. Jag kommer att ha bild i rutan, säger hon och skrattar.   

Daniel Pettersson har så här dags bara ett gott råd till kunder som behöver få upp en ny antenn på taket:

– Kommer det in en kund idag och behöver en ny antenn så råder jag kunden att försöka sätta upp en själv, annars kommer man att få vänta över en månad innan man kommer att kunna se på tv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".