Sluten omröstning i Gullspång. Foto Aron Eriksson.

Carina Gullberg tog över som kommunalråd i Gullspång

Det blev regimskifte i Gullspång på måndagskvällen och det med minsta möjliga marginal. Det lokala partiet Rätt väg som kunde fällt avgörandet valde istället att lansera en egen kandidat och därför krävdes en sluten omröstning innan socialdemokraternas kandidat kunde utropas som segrare.

Socialdemokraten Carina Gullberg kan numera titulera sig kommunstyrelsens ordförande i Gullspång. Med 16 röster mot 15 för Kommunpartiet vår framtids kandidat Bengt Bygdén avgjordes frågan vid ett kommunfullmäktigemöte där allt var ovisst in i det sista.
- Vi visste att det skulle bli knappa marginaler och att det lika gärna kunde svängt åt andra hållet, sa Carina Gullberg efter mötet.

Valberedningen ville först bordlägga frågan, men eftersom en kommunstyrelse redan var vald så var man tvungen att avgöra vem som skulle ta ordförandeklubban och det fick till slut ske vid en sluten omröstning.

Centern och socialdemokraterna som nu är de styrande partierna i Gullspång har dock inte majoritet i kommunen.
- Vi kommer att behöva söka en bred majoritet för enskilda frågor vi vill driva, säger Carina Gullberg.

- Det ska inte bli en omöjlig uppgit. Om man tittar i partiprogrammen finns många frågor vi har gemensamt med flera av partierna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".