Mariestadsmoderat till riksdagen

Moderaten Sten Bergheden lämnar kommunalrådsposten i Mariestad för att bli riksdagsledamot. Eftersom Charlotte Nordström avsagt sig sin plats i riksdagen för att bli kommunalråd i Skara gick erbjudandet vidare till Bergheden.


 

Sten Bergheden, som än så länge är kommunalråd i Mariestad, säger att beslutet var svårt, men att den politiska röran som uppstått i Mariestad efter valet bidrog till hans val.

- Det har varit oerhört intressant att arbeta med kommunpolitiken i Mariestad, men just nu är det svårt att bedöma hur det blir att arbeta politiskt i kommunen efter valet. Med en klar borgerlig majoritet i kommunen hade jag valt att fortsätta med politiken i Mariestad, säger Sten Bergheden.

Charlotte Nordström lämnar efter sig en suppleantplats i socialförsäkringsutskottet, men Bergheden hoppas att han kan få andra uppdrag. Helst vill han arbeta med jordbruksfrågor eller infrastruktur, såsom E 20, och skulle gärna ta plats i exempelvis trafikutskottet.

Vem som tar över som kommunalrår i Mariestad är ännu inte klart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".