Egendomligt lotteri förbryllar

För en månad sen fick Ingegerd och Charlie Sehler i Bankeryd ett erbjudande som direktreklam med posten. De skulle - utan att betala något lottpris - svara på en mycket enkel fråga - och kanske vinna. Nu har de fått besked om att de vunnit som mest en Volvo och som minst en DVD och en middag på Habo Hotell för fyra personer. Men Ingegerd och Charlie Sehler tror att det är något skumt med lotteriet.

Uppgiften som skulle lösas var enkel. Under en bild föreställande vad som uppgavs vara Europas största bro fanns tolv vita rutor där man skulle fylla i brons namn. För att göra det extra lätt var redan ö:et och några andra bokstäver ifyllda av den okände avsändaren. Ingegerd präntade ordentligt dit ”Öresundsbron”, sitt namn och adress och skickade iväg det till ett boxnummer i Gislaved.

Det var för en månad sen. I förra veckan fick Ingegerd ett brev som meddelade att hon var en lycklig vinnare i tävlingen och att hon vunnit ett av fyra möjliga priser, kanske en Volvo S40 eller också en av två hundra flygresor, en plasma-TV eller en DVD.

Det sammanlagda vinstvärdet uppgår till över tre miljoner kronor. Dessutom hade hon vunnit en middag på Habo Hotell för fyra personer nu på onsdag klockan tre på eftermiddagen. Där får hon veta vad hon vunnit. Och hon tänker gå dit.

- Jag är nyfiken, säger hon.

Men hon har pratat med polisen som också är undrande men säger att visst kan hon gå dit - men att hon ska akta sig för att skriva under något.

På Habo Hotell vill man inte berätta något. Men Ingegerd och Charlie har fått beskedet att Habo Hotell bara tagit emot en beställning på middag med underhållning i konferenssalen.

En annan vinnare som Nyheterna talat med hade genom Habo hotell fått ut telefonnumret till boxadressen i Gislaved dit lotten skulle skickas. Det går till ett företag som heter Kho Key. Men där vill den som svarar inte ens berätta vad han heter.