Tillslag stryper knarktillgången i västra Skaraborg

På måndagen åtalades en 52-årig man från Skara för att ha sålt knark till ett antal personer i främst området kring Skara. Ytterligare fyra personer är misstänkta i en härva som i vart fall tillfälligt stoppat flödet av amfetamin i västra Skaraborg, säger Jan-Ove Fröberg som är chef för narkotikapolisen i Skaraborg.

Polisens senaste tillslag gäller västra Skaraborg men främst Skara. Skara är också ett område som ofta återkommer när det rapporteras om narkotikabrott av olika slag. Enligt Jan-Ove Fröberg handlar det dock mest om tillfälligheter att just Skara och knark ofta nämns i samma mening.

- Det beror ju på var vi får information från. Informationen tar ju lite olika vägar men nu har det råkat bli så att vi har fokuserat på vissa personer i Skara.

Det här handlar inte om personer som enbart profiterar på andras missbruk. De har själva använt knark under lång tid.

- Ja det kan man säga, dom här personerna känner vi till sen några år tillbaka som missbrukare men nu har de kommit upp sig på stegen och nu köper lite mer och säljer vidare, säger Jan-Ove Fröberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".