Pingstkyrkans ideal är kvinnligt men män anställs

När Pingstkyrkan söker ledare så prioriteras det som brukar betecknas som kvinnliga egenskaper - varpå en man anställs som församlingspastor. Det visar en högskoleuppsats som studenterna Ulrika Stenlund och Anna Jonsson vid Högskolan i Skövde gjort och som på måndagen gav dem årets mångfaldsstipendium.

Pingströrelsens ledarideal innehåller tydliga krav på det som i traditionellt tänkande betraktas som idel kvinnliga egenskaper - alltså pastorerna ska vara mjuka, relationsinriktade och kommunikativa.

Men det är idealen - i verkliga livet så är nästan varje pingstpastor en man eftersom pastorn i föreställningsvärlden är en karl, visar studenternas uppsats.

Enligt Ulrika Stenlund så skiljer sig inte Pingstkyrkan på något avgörande sätt från det övriga samhället när det gäller attityderna kring ledarskap i teori och praktik. Hon tror dock inte att pingstkyrkan kommer att tillämpa kvotering för att få fler kvinnliga pastorer inom rörelsen.

- Det har framkommit att kvotering verkar uteslutet, säger Ulrika Stenlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".