Slutet gott för de tvångsförvaltade husen i Moholm

I februari sattes tre fastigheter i Moholm under tvångsförvaltning av hyresnämnden sedan ett norskägt fastighetsbolag hade vanvårdat husen en längre tid. Nu har nya ägare tagit över fastigheten.

- När det var som värst tog oljan slut till uppvärmningen av huset och jag fick ha ugnen på för fullt och en fläkt som spred värmen ut i lägenheten. Det gjorde elräkningen skyhög, berättar Gun Svensson som bott i 51 år i ett av moholmshusen.

Efter ingripande och påstötningar från Hyresgästföreningen så sattes de både fastigheterna i Moholm och ytterligare tre hyreshus i Hova som ägdes av samma bolag under tvångsförvaltning. Det satte stopp för de värsta missförhållandena men då uppstod andra problem.

- Folk hade helt enkelt flyttat härifrån på grund av alla problem och då hade ju husen massor av tomma lägenheter.

Men det finns ett lyckligt slut på den här historien. För  nu har ett lokalt fastighetsbolag köpt loss Moholmshusen,  tvångsförvaltningen är hävd och Gun Svensson är glad över att husen nu börjar leva upp igen.

- Nu är bara en enda lägenhet tom. Jag har fått nya grannar. Det är inget jag saknar nu förutom en ny matta istället för min heltäckningsmatta. det har jag blivit lovad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".