Protester mot förändringar i a-kassan

I dag genomförde socialdemokraterna tillsammans med fackföreningsrörelsen ett upprop mot regeringens a-kasseförslag, bland annat på Hertig Johans torg i Skövde. I december kommer beslutet om förändringarna antagligen klubbas igenom. Höjd a-kasseavgift och sänkt ersättning till dom som är arbetslösa blir i så fall ett faktum i januari nästa år.

Ulla Hellberg som jobbar inom hemtjänsten i Skövde och tillhör fackförbundet Kommunal var på fredagen på plats på Hertig Johans torg för att stödja aktionen.

- För mig är det helt givet, varför slår man dom som har det sämst i samhället?

Ulla Hellberg menar att kvinnor inom kommunal verksamhet kommer att drabbas hårdare än männen eftersom kvinnorna har lägre lön och kortare arbetstid.

Även Lars Ask som är klubbordförande i IF Metall på Volvo menar att regerings förslag kommer att slå extra hårt mot kvinnorna. Lars Ask tror inte att folk i allmänhet har förstått vad regeringens förslag innebär.

- Jag tror inte att folk förstått innebörden av det här förslaget. Man förstod det inte innan valet och man förstår det inte heller nu när det är på väg att bli verklighet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".