Vill rädda tågen mellan Skövde och Karlsborg

Satsa på tågtrafik mellan Skövde och Tibro. För både miljöns och pengarnas skull. Det kräver tågtrafikens supportrar som i helgen körde ett antal turer mellan orterna för att få uppmärksamhet för sin sak.

- Vi vill uppmärksamma allmänheten och politiker på att man inte ska lägga ner banan till Tibro och till Karlsborg, säger Filip Kiliansson.

Banverket vill lägga ned 20 tågsträckor i landet, däribland denna. Någon trafik finns inte idag annat än när Motorvagnsklubben anordnar turer så som i lördags.

Men Motorvagnsklubben hänvisar till en ny utredning som pekar på att goda järnvägsförbindelser är ett viktigt regionalpolitiskt medel. Och här kan man med relativt liten investering göra tågtrafiken både snabbare och mer miljövänlig än tidigare.

Filip Kiliansson som är aktiv i Svenska Motorvagnsklubben menar att tåget kan bli ett bra komplement till bussen.

- Det är inte meningen att man ska ta bort bussarna utan det här ska vara ett komplement till bussarna.

Det här är ytterst en politisk fråga. Kjell Larsson, tågentusiast från Borlänge menar att tågtrafiken mellan Skövde och Tibro har god potential i jämförelse med till exempel dom Norrlandsbanor som lagts ned dom senaste åren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".