Bedragade lurade butiksägare i Skövde

Runt 20 företag verkar ha blivit lurade på sammanlagt 900 000 kronor av en företagare i Jönköping.
En av dem som känner sig lurad är Carina Jakobsson som har en klädbutik i Skövde.
Mitt under semestern ringde Jönköpingsföretagaren till hennes butik och sa att han skulle bekosta fyra anställdas kläder. Kläderna hämtades, men fakturan betalades aldrig.

Det var mitt i semesterstressen när de fyra männen, som utgav sig för att vara takläggningsarbetare, dök upp i klädbutiken i Skövde. De sa att de var på ett jobb i Skövde och behövde kläder. Företagaren i Jönköping bekräftade på telefon för Carina att de skulle få kläderna och att han skulle betala.

- Så de plockade till sig prylarna, vilket gick relativt snabbt. När de gick började jag undra... Jag skickade fakturan och sedan hände ingenting, berättar Carina Jakobsson.  

Mannen från Jönköping som låg bakom det här besöket i Carinas affär har under en mycket kort tid som företagare lyckats dra på sig skulder hos kronofogden för nästan 900 000 kronor.

Listan på fordringsägare är nu lång - och det skulderna handlar om allt mellan byggmaterial till konditorivaror.

I Carina Jakobssons fall provades kläder för 25 000 kronor ut - pengar som Carina aldrig sett röken av.

Exakt samma sak hände en butik i Värnamo - där männen plockade ut hygienartiklar för runt 20 000 kronor. Även där kollade ägaren upp företagaren och tog personnummer på de fyra männen - nummer som enligt folkbokföringen inte finns.

Mannen själv medger att han dragit på sig stora skulder och säger att han hamnat i någon slags knipa. Exakt hur vill han inte gå in på.

Carina Jakobsson i Skövde tänker nu gå vidare med det här:

- Ja, händer det ingenting nu så får jag ju polisanmäla för bedrägeri.