Tibro storsatsar på sporten framöver

I Tibro håller planerna på att ta form på ett förnyat och utbyggt sportparkområde. Bland annat vill man bygga ut ishallen och anlägga en konstgräsplan.

Kommunen håller nu på att sammanställa alla synpunkter på det förnyade sportparksområdet. Olika idrottsföreningar har fått tycka till och komma med önskemål hur de vill ha det.

Även om kommunens kultur. och fritidschef Pelle Ekholm helst inte vill prata ekonomi så är det oftast realistiska önskemål kommunen fått in säger han. En ny is för konståkning och hockey, en konstgräsplan, en träningslokal gemensam för föreningarna är några av förslagen. Dessutom ombyggd entré till ishallen och så en hel del utsmyckning.

Bland annat har Tibro konståkningsklubb fått tycka till hur de vill ha det. Mer isyta och nya träningslokaler skulle göra gott menar föreningens ordförande Anna-Karin Johansson. 

- Vi utnyttjar alla våra istider till max, och vi önskar naturligtvis fler istider. Vi är ju en elitsatsande klubb, och för kunna satsa elit behövs det mer istid, säger hon.

Det hela ska bli ett sportparksområde värdigt en kommun som vill kalla sig ”idrottskommunen” menar säger Pelle Ekholm.

- Mer arenakaraktär, mjukare inramning, mer vegitaion, mer utsmyckning och utökade estetiska värden bland annat, säger han.

Satsningen på sportparken ska också göra nytta för kommunen i framtiden.

- Folk ska vilja flytta till Tibro och bo kvar här, säger Pelle Ekholm.