25-åring åtalad för att ha manipulerat bilars kilometerräknare

En 25 årig man som tidigare bott i Mariestad men som numera uppger adress i Borås har åtalats för att ha manipulerat med importade bilars kilometerräknare. Han misstänks också för omfattande stölder från en däckfirma i Mariestad.

25-åringen ska enligt åklagaren under den tid han hade praktik på ett däckföretag i Mariestad ha stulit bildäck med fälgar till ett värde av 66 000 kronor. Ägaren av däckfirman som var 25-åringens övervakare övertalades också att lämna ut däck och andra delar till ett värde av över 100 000 till 25-åringen.

25-åringen åtalas även för förberedelse till bedrägeri, grovt bedrägeri och urkundsförfalskning.  Från hösten 2004 till sommaren 2006 importerade han 12 bilar från Tyskland. Väl i Sverige manipulerade han bilarnas kilometerräknare. Sedan har mannen kunnat sälja 10 av bilarna för över en halv miljon kronor mer än vad de egentligen var värda.

25-åringen har dessutom införskaffat serviceböcker för BMW-bilar och stämplar för att kunna förfalska serviceböcker. Han ska enligt åtalet ha stulit 90 liter bensin genom att manipulera kretskorten i en bensinpump på en mack utanför Mariestad.