Trafikskadad pojke räddades ur vattentrumma under väg

En 16-årig mopedförare skadades allvarligt vid en dramatisk trafikolycka strax innan midnatt på riksväg 47 någon kilometer öster om Grästorp. Mopeden och en bil kolliderade och 16-åring kastades ner i kraftigt strömmade vatten.

Förbipasserande bilister och boende i närheten drog upp pojken, som dragits in i vattentruman under vägen.

En av dem som drog upp pojken var Camilla Rosengren från Grästorp, som var först på plats vid olyckan. Hon berättar att hon hörde någon ropa på hjälp, men såg inte var pojken befann sig.

- Jag fattade inte förrän efter stund att jag stod där han var. Han hade ju sugits med i vattentrumman, säger Camilla Rosengren.

Hon la sig på mage och fick tag i pojkens fingrar, men lyckades inte själv dra upp honom. Flera kom till platsen och de lyckades dra upp 16-åringen med hjälp av en bogserlina.

- Han var nerkyld och jättechockad. Han visste inte vad som hade hänt och hade jätteont i benet, berättar Camilla Rosengren.

Räddningspersonal kom till platsen och mopedisten fördes till Uddevalla sjukhus.

Camilla Rosengren vill inte kalla sig hjälte, bara medmänniska.

- Händer det mina barn något så hoppas jag att någon griper in, säger hon.

Bilföraren skadades inte vid olycka, men chockades.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".