Lundsbrunn får mataffär igen

I början av året lades livsmedelsbutiken i Lundsbrunn utanför Götene ner när den gick i konkurs, och det lilla samhället blev utan affär.
Men nu öppnar före detta krögarparet Ulrika Håkansson och Stefan Christensson butiken igen, trots problemen inom lanthandeln.

- Än så länge verkar det gå bra, och det ska nog kunna fungera, säger Stefan Christensson.

Det är familjens tre småbarn som var avgörande för valet att lämna krogbranschen berättar Stefans fru Ulrika Håkansson.

- Vi sålde den andra restaurangen för att vi hade småbarn hemma. Tiden räckte inte till, varken till arbete eller familj, säger hon.

Bengt Lindblom från Lundsbrunn är glad över att butiken öppnas igen.

- Det är något jag gått och längtat och väntat på länge nu. För vi som bor slipper åka in till Götene, Lidköping eller Skara för att handla. Nu har vi allt omkring oss här, och det är vi mycket glada för, säger Bengt Lindblom.

Lundsbrunn har bara 1 000 invånare och det krävs att de gör 30 procent av sina inköp i den nya affären för att det hela ska gå runt förklarar Stefan Christensson. Och Lundsbrunnsbon Helfrid Bergquist är en av de kunder som tänker handla i den nyöppnade butiken.

- Det är verkligen bra, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".