Skaraborgs socialdemokrater vill inte bestämma sig

Idag vill socialdemokraternas valberedning ha in förslagen på vem som ska bli ny partiledare. Men även om många enskilda medlemmar i Skaraborg stödjer Margot Wallström vill Skaraborgs partidistrikts styrelse inte förorda någon än.

- Det är för tidigt. Vi vill först ha in synpunker från alla medlemmar, men också vänta tills vi vet vilka kandidater som ställer upp, säger Monica Green.

När alla personförslag kommit in så ska valberedningen tillfråga de kandidater med störst stöd om de vill ställa upp. Efter det kommer distriktens styrelser fortfarande att kunna påverka, och enligt Monica Green är det därför poänglöst att ge någon sitt stöd innan man vet vilka man har att välja mellan.

Margot Wallström är ju som bekant tveksam till, kanske till och med ointresserad av, att bli partiledare. Men att ett tydligt stöd från distriktsstyrelserna i det här skedet skulle kunna fungera som en morot för henne att ställa upp, tror Monica Green inte på.

- Nej, det är bättre att vänta och se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".