Missnöje med lekplatser i Grästorp

Lekplatserna i Grästorp är gamla och tråkiga och i vissa fall inte säkra nog.
Det är politiker, föräldrar och barn i kommunen ense om.

Trebarnsmamman Malin Andersson är inte nöjd med hur dagens lekplatser ser ut i Grästorp.
- Det är några gungor, en rutschkana och en sandlåda, strategiskt utplacerade och fungerar säkert jättebra, men tiden har gått vidare och barnen vill ha nya utmaningar, säger hon.

Malin Andersson har skrivit och lämnat in ett medborgarförslag till kommunen för att få en stor, rolig och utmanande lekplats som passar barn upp till tioårsåldern.
- Tanken är att man vill få hit fler barnfamiljer i Grästorp, det finns ju en önskan om det, och då vill man ju ha en mnötesplats och ett spännande ställe att vara på, säger hon.

Fanny Hjelm-Jungevik och Viktoria Johansson vet vad de tycker Grästorps lekplatser:
- Det finns för lite saker på lekplatserna. Det finns inte riktigt alla grejerna på dem.

Och Grästorps kommun redan beslutat att ta bort en del av de äldre lekplatserna och anpassa sig till de säkerhetskrav som EU ställer på en lekplats.
Senast 2008 ska det finnas en eller möjligen ett par stora, nya lekplatser i samhället och kommunalrådet Roger Andersson vill gärna placera dem riktigt centralt, som till exempel vid torg.

- Det pratas ju mycket om att ha aktiviteter, att det är liv och rörelse och att man möts i generationer där. Det kunde ju vara intressant att se om det kan vara möjligt att ha en stor lekplats i en sådan central miljö, säger Roger Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".