Nedläggningshotade skolor

Nedläggningshot mot Räddningsverkets skola i Skövde

Räddningsverkets skola i Skövde hotas av nedläggning. Av fyra liknande skolor i landet ska två bort och i dag får skolan på Räddningsverket i Skövde besök av en utvärderingsgrupp som ska bedöma skolans kvaliteter. Men Skövde tänker kämpa för att få vara kvar.

Räddningsverkets skolchef i Skövde Mona-Lena Beckman säger att skolan tänker visa framfötterna under dagens besök.

- Vi har laddat länge för det här besöket. Det enda vi oroar oss för är om vi ska hinna visa allt vi är bra på.

Bland fördelarna med Skövdeskolan räknar Mona-Lena Beckman upp ett omväxlande och användbart övningsfält, skolans placering i landet och goda samarbetspartners som Skövde garnison och högskolan. Och fördelarna gäller det nu att visa upp.

Men det kan bli en ansträngande tid. För hela utredningen kring vilka räddningsskolor som ska bli kvar har försenats och nytt är att en oberoende utredare ska fatta beslutet, inte räddningsverket. Skolornas framtid meddelas tidigast i vår eller kanske så långt fram som nästa höst. Och att processen tar längre tid än man först trodde påverkar verksamheten och personalen i Skövde, säger Mona-Lena Beckman.

- Det känns inte bra för personalen att känna sig ifrågasatt hela tiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".