Hjobarn lär sig läsa med hjälp av dans

Barnen i Hjo kommun ska bli bättre på att läsa genom att använda bild, dans och musik i undervisningen. Kommunen har fått 150.000 kronor av Statens kulturråd för att starta ett läs- och språkprojekt där barn ska ta del av litteratur på ett lite annorlunda vis.

- Om man förändrar upplevelsen runt en bok så kan det leda till att barnen blir öppnare för det skrivna språket, säger Anita Isaksson, tal- och språk pedagog i Hjo.

Hjo är en av de tre kommuner i landet som har fått 150 000 kronor av Statens kulturråd för att starta ett läsfrämjande projekt.

Projektet kallas för LUUR som står för läsa , uppleva, uttrycka och reagera och Luur riktar sig till barn mellan sex och tio år. Skolorna ska arbeta tillsammans med bibliotekarier och dramapedagoger för att lära barnen att läsa. Marie-Louise Fahlström - Lindblad är kulturchef i Hjo och hon hoppas att barnen på det här sättet väljer att läsa fler böcker.

- Om du kan ta till dig alla känslor och intryck en bok kan ge så vill du ju läsa vidare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".