SM-guld till Lidköpings TK

Lidköpings tennisklubb tog SM-guld efter att ha besegrat stockholmslaget KLTK med 5-1 på hemmaplan i den andra finalmatchen i söndags. Därmed vann Lidköping totalt med 8-4 och fick också revansch för de två senaste säsongernas finalnederlag.

Det var helt jämnt inför den andra SM-finalen i LTK-hallen då den första finalen slutade 3-3 uppe i Stockholm i fredags. Hemmagänget tog kommandot direkt när i final två och gick fram till 2-0.

KLTK höll dock finaldramatiken vid liv när laget reducerade till 2-1, men Lidköpingsspelaren Robert Gustavsson tog en mycket viktig seger när han vände och vann mot Martin Taipale och därefter forsade LTK fram till SM-guld. Kraftigt påhejat av en månghövdad publik i en fullknökad hemmahall.

Lidköpings största guldhjältar var givetvis Anders Järryd, 45 år ung, som förutom ett orubbligt dubbelspel även briljerade i singel, samt Robert Gustavsson som inte förlorat en enda elitseriematch på hela säsongen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".